onsdag 16 juni 2010

Rovdjuret är återigen redo!


Föreningen formerar sig för batalj. T-shirtarna är tryckta. Formen är finslipad och toppad till extrema nivåer. Skorna är putsade och siktet är inställt på seger eftersom inget annat duger. Sunnås AIK är med andra ord redo för Indalsledenloppet på lördag.

Nedsläpp är som ifjol klockan 12 i Liden. Vi samlas där en stund innan eller på kansliet i Sunnås, där även den traditionsenliga segerbanketten kommer att hållas.

Det har dock skett en rad ändringar i laguppställningen. Som alltid gäller att ingen kan vara säker på sin plats in i det sista eftersom det råder benhård konkurrens om de ärorika positionerna. I nuläget ser det dock ut som följer:

Sträcka 1. Affischnamnet Funky Radical Masta Pite, alternativt Lead Singer Fucking Dane. Det hela beror på om FP tänker springa två sträckor. (Varav en för ett annat lag, givetvis bara som uppvärming) Om han gör så, kommer maratonmannen (166:a av 22 000 på Sthlm-maraton) att avsluta loppet. Då träder Fucking Dane in som vår förstelöpare.

Sträcka 2. På allmän begär av hemmafansen kommer Powder Jansson att ta över stafettpinnen i Sunnås. "Det massiva publikstödet ifjol bidrog starkt till min otroliga prestation under förra loppet och jag vill gärna bjuda på en liknande uppvisning nu" säger Sunnåsbygdens stolthet. Han påpekar också att han väldigt gärna ser att samtliga ur teamet hejar på så mycket som möjligt. "Lämna mig inte ensam en meter. Tuta, skrik, vifta med flaggor och spela musik så mycket ni orkar". Självklart Jonsson, självklart!

Sträcka 3. Division Lonings ryggrad Diesel axlar över ansvaret för segern i Hallsta och öser vidare ner mot Indal. "Vinterns stenhårda skidåkning har gjort att jag med lätthet kommer att förbättra fjolårets tid med många minuter" låter DA hälsa.

Sträcka 4. Med två hela träningspass på 2,5 km i ryggen kommer Machine springa för livet ner mot Östanskär. Kommer teamet att hinna ikapp honom i år?

Sträcka 5. Lyftkranen från Sillre kommer att, svårt nervös inför sin första insats som SAIK:are, ösa ner till Lagmansören.

Sträcka 6. Se sträcka 1.

****

Ni uppmärksamma läsare upptäcker att nyförvärvet PJ är petad. Han var alltför upptagen med att okynnesdeklarera åt privatpersonen så träningen hamnade i skymundan. Vi hoppas dock att han kan slita sig från sin stora hobby och delta i banketten.


****
Medlemsavgiften på 400 kr kan, och bör, sättas in på Jonssons konto å det snaraste så att födan (fast och flytande) kan inhandlas.

****
Serviceteamets roller är också fördelade.

Termosen: fotograf och sminkös.

Modinski: fotograf (rörliga bilder) och telefoni

Berry: vätske- och citatansvarig. Ansvarar också för att medelst cigaretter hålla löparna fria från mygg.


****

Nu kör vi!

1 kommentar:

  1. Det går inte att med ord beskriva den stolthet jag känner inför detta ärofyllda uppdrag. Att få ikläda sig SAIKs uniform och vara en del av den troliga Eriksgatan längs Indalsleden blir ett minne för livet. Stockholm marathon, som för övrigt bara setts som ett led i förberedelserna inför dagen D, ter sig futtigt i jämförelse.

    På lördag händer det.

    Funky P, full av vördnad.

    SvaraRadera