torsdag 10 maj 2012

Det är nu strax över ett år sedan vi uppdaterade våra trogna läsare om läget i den förträffliga föreningen Sunnås AIK. Detta beror till störst del på intensiv träning. Men det beror även på att uppmärksamhet inte är något för oss, varför detta är ett lågprioriterat område. Men vi bär ändock ett ansvar gentemot våra sponsorer och skall därför underrätta er om diverse nyheter.

För det första kan vi konstatera att föreningen växer. Både vad gäller medlemmar och sektioner. Vi har t.ex. en välmående innebandyverksamhet (SAIK - pluton innebandy). "Vad nu?" tänker förmodligen ni, "är innebandy verkligen något för de hårdföra männen i Sunnås AIK"?

Låt oss säga så här: finess och elegans är två områden som sanna gentlemän bör vara bekanta med. Och då vi otvivelaktigt betraktas som gentlemän av vår omgivning faller det sig därför naturligt för oss att kunna växla mellan monstruösa urladdningar i elljusspåret och poetiskt artisteri på innebandyplanen. Passningsspelet som uppvisas påminner i sanning om finkalibriga rikoschetter och avslutningarna liknar det som drabbade Hiroschima 1945.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förberedelserna inför Indalsledenloppet är i full gång. Det är bara träningen som återstår. Som ett led i vår alltmer offensiva strategi ämnar vi detta år att genomföra "helan". Vi har ännu inte fastställt startlistan. I vanlig ordning kan ingen vara säker på sin plats (förutom affischnamnet Funky P) eftersom konkurrensen är mördande. Nedan följer dock en redogörelse för de som ligger bäst till och de frågetecken styrelsen brottas med (utan inbördes ordning)

C.P Jonsson: Är kanslichefen redo att utmana diverse konditionsunderbarn igen?

Diesel Power:  Är Division Lonings fanbärare redo att utkräva hämnd mot hembygdsgårdsbacken? Vad gäller den efterföljande segerbanketten finns ett orosmoln: tänker han, sin vana trogen, åka hem innan nio?

Robér: Kommer han att åter axla ansvaret som myggansvarig eller vill han kliva upp på banan?

Lyftkranen från Sillre: Är han mogen att upprepa sin bragartade insats från 2010? Denna naturkraft uppger dock att han bara väntar på att släppas lös: "Visa vilket håll jag ska springa och jag ska segra", säger han. Vi som sett ursinnet på nära håll tvivlar icke.

Fucking Dane: Är LSD beredd att återigen "för evigt inskriva sig i SAIK:s historieböcker"? Avslutningssträckan 2009  lämnade ju ett outplånligt minne. Eller har sambolivet tagit ut sin rätt i form av sambokilon?

Affischnamnet Funky Pite: Denne radikala funkmästare är både nybliven pappa och hemmansägare, vilket ger stort upphov till oro. Att han med största sannolikhet ändå har sprungit mer under denna för honom omvälvande period än vad vi andra någonsin gjort tillsammans gör dock att en plats hålls öppen. Eller, samtliga sträckor om han så vill.

Termosen: Under många års deltagande vid sidan om har vi alla sett den där hungriga blicken. Ibland har dock den där hungriga blicken riktats mot stretchande medtävlare av motsatt kön, men den har även riktats mot asfalten och vi har alla sett en blick som skvallrat om kommande stordåd. Ska det komma i år?

Don Johan: Har mannen från städet hämtat sig från den gruvliga besvikelsen från ifjol? Han var då i sitt livs form och hoppades innerligt på att erövra en plats i laguppställningen då vårt deltagande ställdes in pga. jubileumsfirande. (Vi firade två år som anrik förening) Johan deltar även på bandyn och vi kan väl konstatera  att konditionsformen lämnar en del att önska.

M. Jonsson: Efter att ha svikit sin hemby och flyttat till Indal, (av alla ställen!) borde inte föreningen då ha rätt att utkräva en hejdundrande prestation som kompensation för detta förräderi? Eller är han mest bekväm i sin roll som finkänslig playmaker på innebandyplanen och inte vill riskera sina delikata handleder?

Modinski: Har det nyvunna intresset för den av honom uppfunna sporten drunken golf resulterat i ett begär som bara kan mättas av tillryggaläggandet av sliten asfalt? Eller byts golfbagen "bara" mot en kamera? Modinskis filmatisering av loppet 2010 hålls fortfarande som världens bästa film av samtliga medlemmar.

Prästen: Detta nyförvärv som ibland går under namnet Mats har uttryckt vaga förhoppningar om att få delta. Vi är dock mycket osäkra på hans form eftersom han inte gärna rör sig i onödan under bandymatcherna. Och om han nu blir uttagen: kommer han i tid till nedsläpp? Han har dock utmärkt sig i positiv mening vad gäller intag av "pappa-läsk" så han borde kunna göra bra ifrån sig på segerbanketten. Men det förutsätter ju att Jonsson snickrar ihop en ny Gibson.

Machine: Det finns egentligen bara en fråga: vad ska han skylla sitt kommande dåliga resultat på i år? Eller smiter han undan helt och hållet för att inte riskera att tappa ansiktet?

Mr. K/Adam: Är denne framtida Indalsbo redo att slå sig in i gemenskapen på riktigt? Fancy moves med bandyboll kommer man inte långt med.

Ubbe ubåt: Är detta nyförvärv beredd att visa vad han går för? Eller kommer han, som den auktionsutropare han är, att snacka mer än han springer?

Köksvägs-fredde: Rykten gör gällande att denne setts hårdpromenera i Sunnås. Om han springer lika bra som han gör mål köksvägen på innebandyplanen bådar det gott.


Om någon är glömd - kom ihåg att inget är klart förrän strax innan startpistolen talar...





























1 kommentar:

  1. Spännande läsning. Många nyförvärv ger oss en trupp okänslig för överträning och oförutsedda snedsteg vilket är lovande inför dagen D. Vad beträffar min egen form kan jag lugna alla tvivlare med att jag aldrig igen kommer sätta mig i den genanta sitsen som jag gjorde år 2010 då jag som slutman var ensam ansvarig för att SAIK slutade på sista plats i tävlingen. Med den upplevelsen i starkt minne kommer jag, Funky Pite, träna hårdare och skoningslösare än någonsin tidigare. Då vilde Villis vettlös dessutom precis börjat krypa får jag reaktions- och snabbhetsträning i hemmiljö vilket borgar för att jag åtminstone inte kommer till korta i en eventuell spurt.

    Vid pennan, SAIKs affischnamn Funky Radical Master Pite

    SvaraRadera