fredag 13 juni 2014

Många är kallade - få är utvalda

Fans längs hela Indalsleden har hört av sig till styrelsen och ställt frågan: Ska inte Sunnås AIK ställa upp i årets upplaga av Indalsledenloppet?  Rykten som florerat har gjort gällande att föreningens glansdagar är förbi och konkurrenter vädrar morgonluft eftersom föreningens vara eller icke vara i loppet är helt avgörande för deras motivation - vår frånvaro gör ju att konkurrenterna helt plötsligt har vinstchans!

Men Sunnås AIK slutar aldrig. Vi är ett monster. Vi får näring av andras vinstförhoppningar - vinstförhoppningar som vi förintar redan några meter efter starten i Liden då alla motståndare med ett uns av verklighetsförankring inser det fåfänga i att försöka ta rygg på oss. Vi kanske inte uppdaterar bloggen särskilt ofta - men vi har väl för fan viktigare saker för oss! Som att inte träna till exempel.

Givetvis ska förening ställa upp i året upplaga och vi gör det starkare än någonsin. Vi har dessutom varit smarta nog att mestadels överlåta själva löpningen till andra! Jonsson till exempel, detta fundament i föreningen med otaliga skalper på sitt löparsamvete, låter stjärnskottet Robin Andersson springa i hans ställe. Vi vet ju alla sedan tidigare att Jonsson har "läshuvud" och är att betrakta som en tänkande varelse, men denna listighet gör ju honom aktuell för nobelpriset i långdistanslöpningstaktik. Han är dessutom ödmjuk och försökte därför, på mycket subtila sätt, "tipsa" formsvage Martin att göra likadant, då det i vanlig ordning finns många som vill få chansen att springa och därmed visa sig värdig medlemskap, men detta gick i stöpet då Martin envist vägrar att inse att bäst-före-datumet har passerat för länge sedan. Vi får hoppas att han inte ställer till med alltför mycket skada.

Vi är också mycket glada över att affischnamnet Funky Radical Masta Pite ska springa. Hans deltagande var in i det längsta osäkert då han, istället för att träna, har ägnat sig att avla fram barn i tid och otid - som den häradsbetäckare han är. Hans deltagande är alltid viktigt, men särskilt väsentligt är det i år då SAIK fått oväntad konkurrens i form av laget "Mallgrodorna", som i sanning egentligen inte utgör något hot, men för husfridens skull är vi många som låtsas vara oroliga för att vår plats på prispallen ska vara hotad. Laget ville dessutom, fräckt nog, väldigt gärna heta "Sunnås AIK Dam" men vår heder har ingen prislapp ladies! (Vi önskar dem däremot lycka till och gillar initiativet).

Glädjande är också att några nya namn har slagit sig in i startsexan: Klangen, Junioren och Kruse. Vi hälsar er varmt välkomna till föreningen men ser gärna att ni tar lite mindre talutrymme i anspråk vid våra ankomster - vi andra får ju inte en syl i vädret!

Aktuell laguppställning är som följer:
Sträcka 1 (Liden - Sunnås) - Don Johan.
Sträcka 2 (Sunnås - Hallsta) - Kruse
Sträcka 3 (Hallsta - Indal) - Funk
Sträcka 4 (Indal - Östanskär) - Machine
Sträcka 5 (Östanskär - Lagmansören) - Junioren (Robin Andersson)
Sträcka 6 (Lagmansören - Begeforsen) Klangen

Vi samlas på kansliet vid 11 på matchdagen för nummerlappsutdelning, rusdrycksintag och fordonsfördelning. Att ingå i Sunnås AIK är ju också förenligt med vissa avgifter (till t-shirt för alla och för anmälningsavgiften för er som dumt nog ska springa) ta därför med er lite kontanter eller ladda ner appen "Svisch".

Nu kör vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar